IPB

Welkom Gast ( Inloggen | Registreer gratis )

3 Pagina's V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> nieuwe ati drivers Version: 3.14.1
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 09:14 AM
Bericht #1





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



mensen de nieuwe ati drivers zijn uit :laugh.gif:

ben benieuwd of ze nu eindelijk beter zijn :?:

je kunt ze downloaden op www.ati.com

release notes:

http://www2.ati.com/drivers/linux/linux_3.14.1.html


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 09:29 AM
Bericht #2





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



meteen testen...

wel een belangrijke fix:
3D Graphics acceleration is now available on VIA Apollo KT400 systems
ze hebben er alleen schandalig lang over gedaan :-(


Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 09:35 AM
Bericht #3





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



ik zal gelijk eens beginnen met een probleem als ik de drivers heb geinstaleerd en fglrxconfig heb gedaan en ik type daarna startx krijg ik deze foutmelding:

fatal server error:

cannot run in framebunner mode

please specify bus id's
for all framebubber devices

no matching device section for instance (busID pci:1:0:1 found)

iemand enig idee???


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 09:42 AM
Bericht #4





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



Waarschijnlijk wil ie dat je in je config ook aangeeft op welk pci-adres de kaart zit --> dit doe je in je xfree config.

Maar wat mij betreft: LAAT MAAR!!!
haal maar 2000 fps in glxgears :-(
totaal geen verbetering dus als je al een werkende driver hebt...

Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 09:44 AM
Bericht #5





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



eeeuh en hoe kan ik dat zien wat mijn pci adres is??


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 09:46 AM
Bericht #6





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



"lspci -vv" ?
;-)

Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 09:49 AM
Bericht #7





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



1:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 SE] (rev 01) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Asustek Computer, Inc.: Unknown device c008
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 255 (2000ns min), cache line size 08
Interrupt: pin A routed to IRQ 11
Region 0: Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Region 1: I/O ports at c000 [size=256]
Region 2: Memory at e5000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]
Capabilities: [58] AGP version 2.0
Status: RQ=80 Iso- ArqSz=0 Cal=0 SBA+ ITACoh- GART64- HTrans- 64bit- FW+ AGP3- Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=32 ArqSz=0 Cal=0 SBA+ AGP+ GART64- 64bit- FW- Rate=x4
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 SE] (Secondary) (rev 01)
Subsystem: Asustek Computer, Inc.: Unknown device c009
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 32 (2000ns min), cache line size 08
Region 0: Memory at d8000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Region 1: Memory at e5010000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

dit vind ik over mijn video kaart maar het begint nu toch effe abracadabra voor mij te worden :? wall.gif


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 09:52 AM
Bericht #8





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



1:00.0
en
01:00.1

maar de 1e is de primary, dus die wil je hebben ;-)

Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 09:54 AM
Bericht #9





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



kijk dit is al duidelijk maar nu heb ik effe mijn xfree config bekeken maar waar moet ik dit in hemelsnaam invullen??


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 09:56 AM
Bericht #10





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



*laugh.gif*

wel hier:
Section "Device"
(--bla over videokaart--)
BusID "PCI:1:0:0"
(--ws. meer bla--)
EndSection

Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 09:59 AM
Bericht #11





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



mooi haha ik zal eens even gaan puzzelen zo kom ik er vast wel uit ik heb mijn andere systeem ook aan staan dus als het niet lukt meld ik het wel biggrin.gif


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 10:12 AM
Bericht #12





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



snik als ik het verander krijg ik nog steeds dezelfde foutmelding :cry:


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 11:14 AM
Bericht #13





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



Wel.. dan ligt het daar niet aan...

Heb je wel de gehele procedure gevolgd?
--> dus ook de oude driver eerst verwijderd?

Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 11:24 AM
Bericht #14





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



yep zelfs op de manier dat jij toen heb gezegt bij de vorige drivers......nu moet ik er wel bij zeggen dat ik xorg gebruik en niet xfree ik weet niet of dat wat uitmaakt...


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ogli
plaatsen Sep 30 2004, 12:52 PM
Bericht #15



Groep icoon

Groep: MCNL Crew
Berichten: 1,972
Sinds: 15-August 04
Van: Amsterdam
Gebruiker Nr.: 1,172



Bij mij was de oplossing na 'fglrxconfig' XF86Config-4 op te slaan als XF86Config. Misschien heb je daar wat aan?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 01:48 PM
Bericht #16





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



nope helaas ook na dat te doen krijg ik dezelfde foutmelding :cry: wall.gif wall.gif


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ogli
plaatsen Sep 30 2004, 02:26 PM
Bericht #17



Groep icoon

Groep: MCNL Crew
Berichten: 1,972
Sinds: 15-August 04
Van: Amsterdam
Gebruiker Nr.: 1,172



En als je je kaart opnieuw configureert via MCC (console)? Daarna zou het mogelijk moeten zijn om alsnog XF86Config-4 te veranderen in XF86Config.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HJH
plaatsen Sep 30 2004, 03:39 PM
Bericht #18





Groep: Members
Berichten: 3,572
Sinds: 17-November 03
Van: Groningen
Gebruiker Nr.: 59



--> stuur je foutmelding met begeleidend bericht over je systeem naar ATI, wie weet doen ze er wat mee ;-)

Hendrik-Jan


--------------------
Open Source, like Communism, sounds great, in theory.
The question is whether it'll survive use by man....

jabber: hjh@jabber.org

_______________
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tux Brothers
plaatsen Sep 30 2004, 03:59 PM
Bericht #19



Groep icoon

Groep: MCNL Crew
Berichten: 6,169
Sinds: 17-September 03
Van: Pinguindorp
Gebruiker Nr.: 2



Iets zegt me dat ik blij ben met mn FX 5900 smile.gif


--------------------
Groetjes Gerard

Sysinfo:Mobo Gigabyte P55-USB3, Intel I7 870 @ 4.0 GHz Liquid cooled, 4GB Memory @ 2200MHz, nVidia GTX 580 - 1.5 GB memory.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erwin1975
plaatsen Sep 30 2004, 04:32 PM
Bericht #20





Groep: Members
Berichten: 690
Sinds: 22-March 04
Van: Oss
Gebruiker Nr.: 592



QUOTE(ogli)
En als je je kaart opnieuw configureert via MCC (console)? Daarna zou het mogelijk moeten zijn om alsnog XF86Config-4 te veranderen in XF86Config.


oke effe stap voor stap
als ik fglrxconfig ik doe krijg ik de vraag hoe ik hem wil opslaan:

Shall I write it to '/etc/X11/XF86Config-4' (y/n)?

dan doe ik dus nee

Shall I write it to the default location,
'/usr/X11R6/etc/X11/XF86Config-4' (y/n)?

doe ik dus ook nee

Do you want it written to the current directory as 'XF86Config-4'? (y/n)

doe ik dus ook nee biggrin.gif

Please give a filename to write to:

dan type ik dus als ik jou goed begrijp : XF86Config

dan krijg ik deze melding:

Probing PCI bus for a supported graphics device...
found: RV280 (Yd)
PCI bus slot: PCI:1:0:0

entering the detected PCI bus slot into the XF86Config-4 file.

dat lijkt me dus oke ......

oh nu moet ik mijn xserver opnieuw opstarten ...wordt vervolgd....
:laugh.gif:


--------------------
Groetjes Erwin

testossie@jabber.org
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagina's V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Gebruiker(s) lezen dit onderwerp (1 Gasten en 0 Anonieme gebruikers)
0 Gebruikers:

 



RSS Print Versie Actuele tijd: 20th December 2014 - 08:20 PM