IPB

Welkom Gast ( Inloggen | Registreer gratis )

 
Reply to this topicStart new topic
> Brother printer werkt niet meer
hommel
plaatsen Aug 10 2007, 12:31 PM
Bericht #1





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Hallo iedereen,
Misschien maar een kleinigheid, maar ik krijg mijn combi-printer niet meer aan de praat.
Scannen werkt wel maar print niet meer. Ik heb per ongeluk de verkeerde computer afgesloten, deze wat ik afgesloten had was nog bezig met printen, hierna niet meer aan de praat te krijgen, ik gebruik Mandriva 2006 64 bit dual-core met Brother printer type DCP-115C en voor deze printer moet gebruikt moet worden is MFC-210C deze heeft de zelfde driver.
Heeft altijd prima gewerkt, ook heb ik al eens met MCC deze weer opnieuw ge´nstalleerd maar helaas, wel dus scannen maar niet meer printen. Wie weet hoe ik dit weeer goed krijg??

Vr.Gr. Joop
Go to the top of the page
 
+Quote Post
verkerkbr
plaatsen Aug 10 2007, 03:19 PM
Bericht #2





Groep: Members
Berichten: 344
Sinds: 27-December 04
Gebruiker Nr.: 1,563



Goede middag H,

ik heb dit ook weleens met mijn Brother netwerk printer.

Zou eerst even kijken in de de kjobviewer (onder observatie item) en kijken wat er staat aangegeven als nog uit te voeren printjobs. Printjobs verwijderen. Je kunt dan ook wel zien of de printer is ingeschakeld.

Zelf vind ik het eenvoudigste de printer even opnieuw te installeren en vervolgens een testpagina af te drukken. En meestal werkt het dan weer als voorheen en is de print instelling weer ingeschakeld.

Groet,

Bram

Het kan uiteraard wel wat eenvoudiger.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hommel
plaatsen Aug 10 2007, 03:31 PM
Bericht #3





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Tja jammer dit had ik dus al geprobeerd, hept niet?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
verkerkbr
plaatsen Aug 11 2007, 10:53 AM
Bericht #4





Groep: Members
Berichten: 344
Sinds: 27-December 04
Gebruiker Nr.: 1,563



Tja, dan moet het haast wel aan de printer liggen. Door het afbreken van de printopdracht, mogelijk ergens een snipper papier blijven steken ?

Groet,

Bram
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hommel
plaatsen Aug 11 2007, 12:34 PM
Bericht #5





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Hier gebruik ik een dual boot en werkt op de ander helft wel goed, dus de printer is oke.

Wel is me opgevallen dat de printopdrachten in kjobviewer als afgehandeld is aangemerkt?
Dus op een of andere manier krijgt de computer ergens vandaan de melding dat hij al klaar is met printen, zonder dat het naar de printer is gestuurd ?
Is het niet mogelijk om die drivers of dat deel wat er mee te maken heeft weg te halen en opnieuw er in te zetten.
Met MCC opnieuw de printer installeren helpt niet?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PeterM
plaatsen Aug 11 2007, 12:54 PM
Bericht #6



Groep icoon

Groep: Moderators
Berichten: 2,374
Sinds: 12-May 04
Van: Tilburg
Gebruiker Nr.: 831



Ik heb ook een brother dcp-115c. Daarvoor moest ik wel rpm's installeren vanaf de brothersite om hem werkend te krijgen. Volgens mij staat dat adres hier ergens op het forum.

hier is het overigens: http://solutions.brother.com/linux/en_us/index.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hommel
plaatsen Aug 11 2007, 01:11 PM
Bericht #7





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Dat klopt, deze heb ik al een paar maanden, maar je helpt me wel op een idee, deze kan ook
nog verminkt zijn, ik zal die ook eens opnieuw halen en installeren. Brother geeft zelf aan als ik me goed herinner dat je de MFC-210C moet gebruiken voor de DCP-115C printer. Ik zit net te denken om ook maar eens over te stappen op de 2007.01 van Mandriva, daar ik me afvraag hoe lang de ondersteuning is voor de 2006 die ik nu draai. Maar ik zal eerst even dit uitproberen .

Bedankt weer voor alle hulp.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hommel
plaatsen Aug 11 2007, 02:15 PM
Bericht #8





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Yep het werkt weer als voorheen, de rpm files was beschadigd op een of andere manier.
PeterM het loopt weer, dus de oude rpm's met urpme er uitgehaald en weer even opnieuw er ingezet alles weer voor de bakker hartelijk dank voor het wakker schudde ha ha.
Ik had alleen maar steeds met MCC de printer opgeruimd maar vergeten de rpm's op te ruimen.
Bedankt icon_frown.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
plaatsen Aug 11 2007, 04:13 PM
Bericht #9



Groep icoon

Groep: Administrators
Berichten: 4,768
Sinds: 12-March 04
Van: Reek
Gebruiker Nr.: 514



(hommel @ Aug 11 2007, 02:11 PM) [snapback]88320[/snapback]
Ik zit net te denken om ook maar eens over te stappen op de 2007.01 van Mandriva, daar ik me afvraag hoe lang de ondersteuning is voor de 2006 die ik nu draai.
De ondersteuning voor 2006 is al een paar maanden gestopt. Ik wacht nog met het opwaarderen van 2006 tot 2008 uitkomt, wat naar ik verwacht ergens in oktober zal zijn.


--------------------
Willie

I'm on an endless mission to explore a strange new world
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PeterM
plaatsen Aug 12 2007, 02:34 PM
Bericht #10



Groep icoon

Groep: Moderators
Berichten: 2,374
Sinds: 12-May 04
Van: Tilburg
Gebruiker Nr.: 831



(hommel @ Aug 11 2007, 03:15 PM) [snapback]88321[/snapback]

Bedankt icon_frown.gif


Graag gedaan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hommel
plaatsen Aug 13 2007, 10:59 AM
Bericht #11





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Willie betekent dat als ik urpmi.update gebruik dit allemaal voor nop doe??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
willie
plaatsen Aug 13 2007, 11:30 AM
Bericht #12



Groep icoon

Groep: Administrators
Berichten: 4,768
Sinds: 12-March 04
Van: Reek
Gebruiker Nr.: 514



Yep, mocht je nog een keer een nieuwe installatie moeten doen kan je hier nog de laatste updates vinden.
Op ftp://ftp.nluug.nl en ftp://ftp.proxad.net/ hebben geen directory met updates voor 2006 meer.


--------------------
Willie

I'm on an endless mission to explore a strange new world
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hommel
plaatsen Aug 13 2007, 11:33 AM
Bericht #13





Groep: Members
Berichten: 711
Sinds: 8-December 04
Van: Limburg
Gebruiker Nr.: 1,500



Bedankt dan wacht ik ook even op de 2008 en maar hopen dat hij net zo mooi werkt als deze 2006 op mijn dualcore.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Gebruiker(s) lezen dit onderwerp (1 Gasten en 0 Anonieme gebruikers)
0 Gebruikers:

 



RSS Print Versie Actuele tijd: 21st April 2014 - 08:38 AM